Câţiva comercianţi vor să-şi vândă marfa în Piaţa Centrală pe unde apucă!

1
262

dsc02380Vineri 13  octombrie, administratorul Pieţei Centrale din Giurgiu, Marian Pavel, ne-a sesizat o situaţie de-a dreptul deranjantă cu care se confruntă, din pricina a trei comercianţi de legume şi fructe, care, de câteva zile, şi-au expus produsele în exteriorul Pieţei (între ”Pescărie” şi magazinul ”Mega Image”), nerespectând nicio regulă sanitar-veterinară.

Concret, aceştia îşi vând direct pe asfalt marfa, pe care o ţin în vânt şi frig, deşi toţi comercianţii unor  astfel de produse îşi desfăşoară activitatea în interiorul Pieţei, pe tarabe, în condiţii termice optime, având posibilitatea să îşi lase aici marfa peste noapte, fără ca aceasta să se degradeze.

Jurnaliştii publicaţiei noastre au discutat cu cei trei comercianţi, care ne-au spus că nu există spaţiu suficient pentru a-şi muta marfa în interiorul Pieţei, deşi oricine intră aici poate observa cu uşurinţă că multe tarabe sunt goale  (68 mai exact), după cum ne preciza Marian Pavel.

Întrebaţi dacă au aviz de amplasare de la Primărie, pentru a-şi putea vinde produsele afară, comercianţii ne-au răspuns că da, dar s-au eschivat când le-am cerut să ni-l arate. Există, aşadar, mari semne de întrebare dacă aceştia funcţionează legal în acest loc.

Marian Pavel a mai subliniat că este stabilit clar ca sectorul de legume şi fructe să funcţioneze în interiorul Pieţei,  şi că doar cantităţile mai mari de produse, care necesită un spaţiu mai generos de expunere, cum ar fi varza, pepenii, florile, pomii fructiferi, să fie comercializate afară. Aviz Poliţiei locale care ar trebui interveni  în acest caz solicitând negustorilor neobişnuiţi cu respectarea legilor,  să intre în normalitate.

(Teodora Nicolau)

 

1 COMENTARIU