Câți elevi giurgiuveni vor reveni în clase de pe 2 iunie…

0
205

Anul școlar este istorie pentru majoritatea elevilor din România, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că situația e compromisă total din cauza epidemiei de coronavirus.

Majoritatea elevilor se vor întoarce la școală în septembrie, când va începe următorul an școlar, același lucru fiind valabil și pentru studenți.

Cu toate acestea, conform unui anunț făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se vor întoarce la școală în iunie, pentru a se pregăti de BAC și Evaluarea Națională.

Extrem de important, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a pot reveni în unitățile de învățământ în 2 iunie, doar pentru o perioadă de două săptămâni, cât va dura pregătirea lor pentru BAC și Evaluarea Națională. Cu toate acestea, nu toți elevii sunt obligați să participe.

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII,-a anii de final de ciclu profesional și postliceal, pot reveni în unitățile de învățământ pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni.

Se vor realiza în această perioadă numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Pentru elevii care au probleme de sănătate, sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională. 

Decizia va aparține părinților în această situație, însă, pregătirea elevilor se va realiza în continuare în sistem”, a explicat reprezentantul guvernului.

Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie, în timp ce examenul de Bacalaureat va începe cu probleme scrise din 22 iunie. Calendarul final va fi comunicat ulterior, conform ministrului Anisie.

La Giurgiu, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, un total de 3708 elevi ar trebui să se întoarcă, de pe 2 iunie, în clase. Dintre aceștia, cei mai mulți (2285) sunt elevi de clasa a VIII-a, în timp ce 1332 sunt absolvenți ai clasei a XII-a, și 91 ai clasei a XIII-a. 

(Jurnal)