În mod paradoxal, deși Pandemia a dovedit că riscurile de te infecta cu COVID-19 este foarte mare ,   multora nu li se pare așa periculos virusul, de aceea nici nu ar fi dispuși să se vaccineze.

Potrivit sondajului, doar 4 din 10 ar face asta dacă ar apărea un vaccin. Iar în această categorie sunt cei cu vârste de peste 51 de ani care locuiesc mai ales în orașe din Transilvania și Banat. 

De acum încolo, datorită pandemiei de COVID – 19, asigurarea un viitor sigur devine grija principală pentru mai mult de jumătate dintre români.

Grija banilor este primordială pentru 17% dintre participanții la studiu, grija locului de muncă pentru 11%, iar grija pentru starea de sănătate pentru 9%.

Întrebați dacă văd statul român drept un partener de încredere după această criză, doar o treime (36%) au răspuns pozitiv, în timp ce două treimi (62%) dintre cei chestionați par să își fi pierdut încrederea în stat.

Pe de altă parte, 8 din 10 români spun că ar renunța la drepturile și libertățile lor pentru a rămâne în siguranță într-o situație de criză similară celei generate de virusul SARS-CoV2.

(Jurnal)