20170727_103300Joi, 27 iulie, bisericuţa din lemn din  curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi-a sărbătorit hramul de ziua Sfântului Pantelimon.

Slujba, începută încă de dimineaţă, a avut parte de o asistenţă numeroasă, giurgiuvenii bucurându-se de slujba oficiată de părintele Mihail Liviu Neacşu, parohul bisericii, împreună cu un sobor de preoţi. De subliniat este faptul că la slujbă a participat un apropiat al preotului Neacşu: este vorba despre preotul paroh din Letca Nouă, Edmond Popa. De asemenea, dintre oficialităţi au fost prezente în Biserica din curtea SJU, prefectul judeţului, Nina Crişu, precum şi primarul Nicolae Barbu şi viceprimarul Ion Dragomir.  Imediat după terminarea slujbei, credincioşii aflaţi în curtea bisericii au fost invitaţi la un praznic din care nu a lipsit ciorba de peşte.

Precizăm că începând cu data de 1 august creştinii intră în postul Adormirii Maicii Domnului, urmând ca în data de 15 ale aceleiaşi luni să sărbătorim ziua de Sfântă Marie Mare.

Între timp, pe 6 august vom mai avea o dezlegare la peşte, cu ocazia sărbătoririi Schimbării la Faţă a Domnului (Pobrejenia).

(Jurnal)