Câteva din proiectele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, prezentate pe scurt…

0
424

Într-un dialog avut cu reprezentanții conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu aceștia ne-au vorbit despre câteva din proiectele importante ce sunt sau urmează a fi derulate de către DGASPC GIURGIU în următoarea perioadă.

Astfel, pentru cei mai puțini avizați am preciza că  PIN 2/2018 este o selecție publică de proiecte. Conform PIN 2/2018 instituția intenționeazăînființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități”.

Un prim proiect este acela de înființare a unui Centru de zi pentru tineri cu dizabilități care părăsesc sistemul de protecția copilului, precum și pentru adulți cu dizabilități, în Com. Grădinari, sat Tântava, jud. Giurgiu. Centrul  va avea o capacitate de 30 de locuri  și va fi destinat tinerilor si persoanelor cu dizabilități în vederea prevenirii instituționalizării,

Un alt proiect este acela de înființare a unui Centru de zi și a 2 locuințe protejate pentru adulți cu dizabilități, în comuna Malu, județul  Giurgiu. Proiectul are ca obiectiv înființarea a 2 locuințe protejate pentru 16 tineri cu dizabilități proveniți din sistemul de protecție, înființarea unui centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri destinat tinerilor si persoanelor cu dizabilități în vederea prevenirii instituționalizării.

Un al patrulea proiect este acela de înființare  a unui  Centru de zi și a 3 locuințe protejate pentru adulți cu dizabilități în comuna  Hotarele, județul Giurgiu. Acesta are ca obiectiv înființarea a 3 locuințe protejate pentru 18 tineri cu dizabilități proveniți din sistemul de protecție, înființarea unui centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri in comuna Malu, județul Giurgiu destinat tinerilor si persoanelor cu dizabilități în vederea prevenirii instituționalizării.

Un alt proiect este și cel de înființare a unui  Centru de zi și de data aceasta a  4 locuințe protejate pentru adulți cu dizabilități în comuna Izvoarele, județul Giurgiu.

Obiectivul urmărit este înființarea a 4 locuințe protejate pentru 24 tineri cu dizabilități proveniți din sistemul de protecție și  înființarea unui centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri în comuna Izvoarele, județul Giurgiu, destinat tinerilor și persoanelor cu dizabilități în vederea prevenirii instituționalizării.

Într-o ediție viitoare vă vom prezenta și celelalte proiecte ce așteaptă a fi realizate de către colectivul de salariați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, condusă de către Cătălin Lupu, Director General.

(Jurnal)