Câte tipuri de ață de brodat există și cum le putem folosi la mașina de cusut și brodat profesională?

0
990

Există anumite obiecte a căror existență este dependentă de a altora. De exemplu, nu ne putem gândi la un autoturism fără să nu ne gândim, în mod automat, la anvelope. La fel nu ne putem imagina cum am putea folosi pasta de dinți, fără o periuță. Exemplele pot continua la nesfârșit.

Urmând același tipar, nu ne putem imagina funcționalitatea unei mașini de cusut fără existența papiotelor de ață. Indiferent că vorbim despre mașina de cusut profesională, cea de uz casnic, cea de brodat sau cea de surfilat, un lucru este cert: fiecare dintre acestea are nevoie de ață de brodat sau de cusut pentru a funcționa.

Ce este ața de brodat și de câte tipuri poate fi aceasta?

Ața de brodat se folosește, în mod evident, în proiectele de broderie, în care ne dorim să oferim articolelor vestimentare un aspect deosebit. Cu ce diferă aceasta de ața normală? În primul rând, ața de broderie nu este realizată doar din bumbac, ci și din multe alte materiale, care îi oferă un aspect aparte. În al doilea rând, în funcție de materiale din care sunt realizate, fiecare model de ață se va folosi pentru țesături și cusături diferite.

Așadar, iată care sunt cele 5 tipuri de ață de brodat cel mai des utilizate:

  1. Ața de brodat din bumbac

Acest tip se folosește în momentul în care ne dorim să oferim broderiei un aspect mat sau pentru piesele vestimentare în care folosim aplicații decorative multiple. Această ață de brodat este mai groasă, motiv pentru care se recomandă ca și grosimea acului folosit să fie adecvată. Totodată, această ață se mai folosește și în proiectele de quilting.

  1. Ața de brodat din vâscoză

Vâscoza, fibră sintetică care are în compoziție celuloză, este folosită pentru hainele care intră în contact direct cu pielea. De ceea, și ața din vâscoză se folosește pentru obținerea unor broderii spectaculoase, care nu afectează pielea, pentru broderii de lux sau pentru cele realizate pe materiale foarte subțiri. Pentru că este mai fină și mai lucioasă, aceasta oferă broderiilor un aspect deosebit, fiind ușor de utilizat la o mașină de cusut profesională, care dispune și de funcție de brodat.

  1. Ața de brodat din poliester

Fiind o ață realizată dintr-un material de calitate, aceasta se poate utiliza pentru orice material și pentru orice tip de cusătură. Prezintă o rezistență crescută la temperaturi ridicate, de până la 95 de grade Celsius, și este potrivită atât pentru folosire manuală, cât și pentru folosirea în masă cu ajutorul unor mașini de cusut industriale cu funcție de brodare.

  1. Ața de brodat metalică

Disponibilă în nuanțe de auriu sau argintiu, ața de brodat metalică se folosește în mare parte pentru confecționarea articolelor vestimentare bisericești, dar nu numai. Aceasta este confecționată adesea din 60% vâscoză și 40% metal.

  1. Ața de brodat transparentă

Este ideală pentru coaserea aplicațiilor, pentru quilting sau pentru atașarea paietelor, mărgelelor. Datorită firului monofil, ața de brodat transparentă este ideală pentru materialele subțiri până la cele de grosime medie, pentru că aceasta trece ușor prin cusătură, fără a prezenta riscul de înnodare. Din acest motiv, ața de brodat transparentă funcționează foarte bine pe toate mașinile de cusut industriale și pe cele de brodat. Este realizată din poliamidă în proporție de 100%.

Bro Rom – gamă variată de ațe de brodat și de cusut

Cu o gamă impresionantă de ațe de cusut ideale pentru proiectele complexe de cusut și de brodat, compania Bro Rom reușește să satisfacă cele mai exigente cerințe ale marilor fabrici de confecții, dar și nevoile de bază ale consumatorilor casnici.

Dacă marile ateliere de creație cumpără în masă, fără a avea nevoie de vreun alt sprijin extern, utilizatorii individuali, înainte de a cumpăra, cer sfaturi și informații specialiștilor Bro Rom, referitoare la calitatea materialelor și la întrebuințarea acestora.

Pe lângă oferta impresionantă de ațe de cusut și alte consumabile utilizate în domeniu, compania dispune de una dintre cele mai variate game de mașini de cusut Brother din România. Fiind foarte apreciat în rândul utilizatorilor experimentați, acest brand dispune de cele mai multe modele de mașini de cusut în portofoliul firmei Bro Rom. Cu toate acestea, nu au fost uitate nici alte branduri de renume: Baby Lock, Gritzner, Bernina și altele.

Pentru a descoperi toate aceste produse și pentru a vă bucura de ofertele companiei, vizitați site-ul brorom.ro!