Câte sancţiuni au primit camionagiii care „fentează” legea, şi ce motive invocă…

0
186

Începând cu data de 1 iunie 2017, a intrat în vigoare hotărârea de consiliu local  prin care se instituie restricţii de circulaţie în anumite zone ale municipiului Giurgiu.

Astfel, autovehiculele care transportă marfă, şi utilajele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone pot circula în interiorul municipiului numai după achitarea taxei de liberă trecere, on line sau direct în toate benzinăriile OMV şi PETROM din România şi din judeţul Giurgiu, acestea având obligaţia eliberării „Permisului de Liberă Trecere”. Această taxă poate fi achitată şi la sediul DITL Giurgiu, în contul special deschis în acest scop.

Tot începând cu 1 iunie, lucrătorii Poliţiei Locale au acţionat pe raza municipiului nostru, depistând, atât în trafic, cât şi în staţionare, autovehicule cu masa totală mai mare de 7,5 tone şi care nu deţineau permisul amintit. În aceste condiţii, ne spunea directorul adjunct al Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu, Mihăiţă Penciu, s-a luat măsura sancţionării conducătorilor acestor autovehicule.

„Au fost întocmite, în aceste condiţii, un număr de 48 de procese verbale de amendă, cuantumul total fiind de 40.000 de lei. Totodată, pentru opt contraveninenţi s-au întocmit avertismente scrise. Majoritatea celor care au fost prinşi cu utilajele sau cu camioanele de marfă în municipiu au invocat drept motiv necunoaşterea apariţiei hotărârii de consiliu local. Înclin să cred că acesta este doar un motiv pueril, atâta vreme cât s-a tot făcut mediatizare, iar la fiecare intrare în municipiu sunt amplasate indicatoare rutiere care interzic accesul vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone”, mai spunea Mihăiţă Penciu.

(Jurnal)