Cât este șantaj politic și cât, negociere din partea UDMR?!

0
83

UDMR anunță că nu sprijină proiectul de buget pe anul 2019! ”Degeaba solicitați sprijinul proiectului în actuala formă, noi nu suntem de acord”, a declarat Kelemen Hunor, vineri, la ședința delegaților UDMR din Județul Satu Mare, potrivit versiunii în limba maghiară a site-ului UDMR.

De altfel UDMR a criticat și  modificările aduse legii pensiilor. Dacă demersurile acestei formațiuni sunt bazate pe argumente solide sau este doar un alt exercițiu de șantaj vom constata în curând, dacă  modificările aduse Legii educației, de această formațiune, vor fi admise.

   Modificările se referă la  extinderea școlilor cu predare în limbile minorităților, transport decontat integral pentru elevii minorității, dublarea costului standard,  per elev și dublarea finanțării de bază , per student, evident tot  în cazul minorităților. La toate acestea se adaugă  examene în limbile minorităților, Bacalaureat de două tipuri și panouri bilingve în toate școlile cu predare în limba minorităților.

  În concluzie, un lucru este cert:  România  este țara în care minoritățile își joacă tare voturile în Parlament, mai ales în aceste zile,  în contextul unei fragile majorități.

( Jurnal)