Cât de riscantă este o călătorie cu avionul pe vreme de pandemie și care e probabilitatea de a contracta coronavirusul într-o aeronavă

0
191

Riscul de a te infecta cu noul coronavirus într-un avion nu este „mai mare decât riscul oriunde în altă parte”, este de părere CEO-ul Southwest Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Statele Unite. 

Într-un interviu pentru CBS, citat de Mediafax, Gary Kelly, CEO al Southwest Airlines, a subliniat măsurile de siguranţă pe care le-au pus în aplicare şi a spus că „fac tot posibilul pentru a încuraja oamenii să se întoarcă şi să utilizeze reţelele aeriene”. Southwest Airlines este una dintre companiile aeriene majore americane care a anunţat că va solicita tuturor pasagerilor să poarte măşti, începând cu 11 mai.

Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor au declarat că posibilitatea virusurilor de a pătrunde în avioane este una mică, riscul unei infecţii fiind mic. Totuşi aceştia au ţinut să îndemne persoanele să respecte măsurile de prevenţie.

„Din cauza modului în care aerul circulă şi este filtrat pe avioane, majoritatea virusurilor şi a altor germeni nu se răspândesc uşor. Deşi riscul de infecţie într-un avion este scăzut, încercaţi să evitaţi contactul cu pasagerii bolnavi, evitaţi să vă atingeţi ochii, nasul sau gura cu mâinile nespuse şi spălaţi-vă des pe mâini cu apă şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde sau folosiţi dezinfectant pentru mâini care conţine cel puţin 60% alcool.”, au declarat oficialii.

Gary Kelly a spus că Southwest Airlines a solicitat un împrumut guvernamental pentru a menţine companie pe linia de plutire. Deşi numărul zborurilor s-a redus drastic din cauza coronavirusului, Kelly consideră că „deja am trecut prin începutul crizei” şi a menţionat că „cu fiecare săptămână după prima săptămână a lunii aprilie s-a îmbunătăţit cu succes situaţia”. Kelly „nerăbdător să vadă cum se dezvoltă cererea de călătorie vara”, a relatat CNN.

-Digi24