Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din România,  la 73 de ani câștigă o sumă uriașă și nu regretă deloc  perioada petrecută în fotbal.

Dragomir este liniștit la vârsta bătrâneții, după ce a condus LPF aproape 20 de ani. El rămâne un personaj inedit în fotbalul românesc, fiecare apariție a sa fiind plină de declarații explozive.

Acum construiesc un bloc, cel mai frumos din București, vă spun. E la 200 de metri de Herăstrău. Stau acolo de dimineața până seara. În rest, sunt angajatul fiului meu. Dar nu iau niciun ban, trăiesc din pensie. Am o pensie bună. Păi aveam 15 000 de euro salariul când eram la LPF. Plăteam 6000 de euro la stat. Cum să nu iau pensie bună”, a spus Dumitru Dragomir acum câteva luni.

Conform impact.ro, fostul președinte LPF ia o pensie de 3000 de euro  și primește alți 4000 de euro din partea FRF. Un total de 7000 de euro pe lună, cu care un om trăiește o viață liniștită în România. O pensie medie în țara noastră este de 1292 de lei pe lună, astfel că veniturile lui Dragomir depășesc cu mult aceasta sumă.

Dumitru Dragomir crede că pe vremea lui, conducătorii erau mult mai implicați în fotbal și erau mult mai greu de ținut în frâu. La liga trebuia să stau 4, 5, 6 ore. Era balamuc mare la ligă. Ați uitat ce patroni am avut eu? Ăștia sunt ”hamsii” acum, eu aveam numai ”rechini”. Erau Badea, Copos, Paszkany, Sechelariu, Jean Pădureanu, Niculae de la Astra, celălalt de la Brașov, Porumboiu. Erau titani ăștia. Te mâncau ăstia. Au fost și rezultate deosebite. Eu eram pe 11 în Europa, acum pe ce loc suntem?”, a mai spus Dumitru Dragomir.

(Jurnal)