Câștigătorii alegerilor locale din 27 septembrie vor putea depune jurământul on-line

0
177

Raed Arafat a menţionat, într-o declarație de presă, principalele modificări care vor apărea în ceremonia de investire a noilor primari aleşi în urma alegerilor locale.

Astfel, persoanele alese la alegerile locale vor putea depune jurământul oficial fără prezenţă fizică, ci online, dacă sunt în izolare sau carantină. 

S-a mai luat încă o decizie în legătură cu persoanele alese în scrutinul electoral organizat în luna septembrie pentru alegerea primarilor, președinților Consiliilor Județene și a membrilor Consiliilor Locale și Județene, să poată depune jurământul prevăzut în OUG 57 / 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ, fără prezență fizică, prin mijloace electronice de comunicare de la distanță, atunci când persoanele în cauză se află în izolare sau carantină în condițiile legii„, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că, după ce propunerea în acest sens a fost aprobată de CNSU, Guvernul trebuie să emită o Hotărâre în acest sens, „pentru a nu fi pus în dificultate procesul respectiv”.

(Jurnal)