Ani de zile, clădirea abandonată a Casei Tineretului, din apropierea Abatorului, a reprezentat o pată neagră pentru imaginea municipiului. Dacă alte clădiri rămase în paragină au fost, cumva, rezolvate de primarul Nicolae Barbu, de la începutul mandatului său, în 2012, iată că această Casă a Tineretului reprezintă, încă, o provocare pentru edilul municipiului.

Într-o recentă discuţie avută cu reprezentanţii publicaţiei noastre, primarul municipiului spunea:

“La începutul mandatului am preluat trei clădiri nefuncționale, rămase de pe vremea “împușcatului”, care reprezentau o pată neagră pentru municipiu.

Erau blocurile din centru și eu zic că le-am rezolvat. Am încercat să rezolvăm zonele din oraș care rămăseseră nefinalizate și, zic eu, s-au rezolvat și acestea. Singurul loc care a rămas și a fost o provocare destul de mare, este Casa Tineretului și zona adiacentă. Casa Tineretului și-a urmat un curs sinuos de-a lungul celor 30 de ani, ea a fost la Liga Tineretului Comunist, după aceea s-a mutat la Liga Tineretului Giurgiuvean, a trecut la Consiliul Județean și a existat acea posibilitate de a depune un proiect european. Noi l-am depus, am făcut expertiza tehnică, am făcut studiile de fezabilitate cu care urmează să intrăm în ședința de Consiliu și să le aprobăm. Valoarea este de 3,5 milioane de euro pe un proiect european privind zonele marginalizate. El face parte dintr-un proiect mai amplu ce include și trotoarele din zona Rudari și se va face când îi va veni vremea, pentru că așa prevede proiectul. În ședința de Consiliu, vom schimba și denumirea de Casa Tineretului, tot conform proiectului. Aceasta va funcționa timp de trei ani ca o zonă unde se vor realiza tot felul de activități, pregătiri, va fi un centru de petrecere a timpului liber, bibliotecă, sală de spectacole. Eu zic că în mandatul financiar european îl terminăm. Mi-aș dori ca în primăvara anului viitor să-l începem. Ține, până la urmă, de Ministerul Fondurilor Europene, cu care trebuie să încheiem contractul de finanțare.”, a mai spus primarul Nicolae Barbu.

(Jurnal)