Ca în fiecare an, angajații Cantinei de Ajutor Social Giurgiu au furnizat hrana asistaților în cursul zilei de marți, 26 noiembrie, pentru perioada 26 noiembrie – 1 decembrie inclusiv. Motivul l-a constituit, după cum ne preciza Viorica Bănescu, director al Direcției de Asistență Socială Giurgiu, realizarea mesei populare, pregătite, ca în fiecare an, pentru giurgiuveni, de bucătăresele Cantinei. 

Și anul acesta, ca în fiecare an, îi așteptăm pe locuitorii municipiului, după terminarea paradei militare, cu sărmăluțe, atât de post, cât și cu carne, dar și cu fasole cu cârnați, mâncarea tradițională a sărbătorii de 1 Decembrie. Fetele care lucrează la Cantina de Ajutor Social, împreună cu ajutoarele lor, fac, în aceste zile, peste 11.000 de sarmale, mai mult cu carne, decât de post. Astfel, vorbim de 3500 de porții de sarmale (fiecare porție va avea câte trei sarmale). De asemenea, pregătim alte două mii de porții de fasole cu cârnați afumați. Tot pentru masa populară avem pregătit și vin fiert, dar și țuică. Sperăm ca și sponsorul care ne-a promis sprijin să ne ofere desertul, aici vorbim de fursecuri și cozonac”, a mai precizat Viorica Bănescu. 

(Jurnal)