Dacă duc o viață sportivă, asta nu înseamnă că fotbaliștii celebrii, în timpul lor liber nu degustă și ei, cu plăcere, un pahar de vin.

Vinul lui Leo Mesi costă 149 de lei sticla!

Nu mulți știu că Leo Messi are vinul lui, personalizat, produs, lansat și comercializat de o podgorie celebră în Argentina: „Valentin Bianchi”.

Vinul „Leo” se găsește în 3 sortimente: două din struguri roșii, sec și demidulce, și unul din struguri albi, sec. Preferatul lui Messi este un Syrah (mai cunoscut la noi sub denumirea Shiraz), roșu, sec. Prețul este pe măsură: 149 de lei sticla de 750 ml!!

Podgoria „Valentin Bianchi” a fost fondată în 1928 și este condusă acum de urmaşii acelui Valentin Bianchi, Eduardo şi Ricardo Bianchi. „Casa Valentin Bianchi exportă vinuri în 48 de ţări din America de Sud, America de Nord și Europa. Printre care și România, unde vinul „Leo” a ajuns în august 2012, fiind comercializat în magazinul propriu de fostul mijlocaș de la CFR Cluj, Florin Dan.

Barcelona – Real Madrid, derby-ul vinurilor

Dacă tot a venit vorba de Messi, fostul său coechipier celebrul Andres Iniesta a cumpărat și el o podgorie. Cu dedicație specială pentru tatăl său, care visa de-o viață să aibă și el o vie.

Iniesta a „inventat” un vin special pentru botezul fetiţei sale, Valeria Do Manchuela, produs într-o ediţie limitată de  1.400 de sticle, pe care le-a făcut ulterior , cadou prietenilor şi invitaţilor.

Mereu la concurență, în luptă directă pentru titluri și popularitate în toată lumea, vedetele marii rivale Real Madrid, din celebra „La quinta del Buitre” : Emilio Butragueno, Manolo Sanchis, Martin Vasquez, Michel şi Karanka,  au creat vinul „Casalobos”, un cupaj de Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot şi Tempranillo.

Vinul preferat al lui Cristiano Ronaldo !

Cristiano Ronaldo iubește golul, copii, pe Georgina, peștele și carnea de pui (pe care o consideră, pur și simplu, „mágica”) și… un vin portughez! „Meandro” îl cheamă, este roșu și lasă un gust răcoros, vag dulceag în gură.

„Meandro” este originar din partea continentală a Portugaliei, nu din insula Madeira, unde s-a născut CR7. Celebrul vin de Madeira este diferit de „Meandro”, mai roze, mei dulce, nu poate fi considerat niciodată un vin „de masă”.

(Jurnal)