Care sunt prețurile din Piața Centrală, în plin sezon al fructelor și legumelor

0
126

Forfota din Piața Centrală demonstrează, dacă mai era nevoie, că gospodinele se pregătesc asiduu pentru iarnă. Și, cum suntem în plin sezon al legumelor și fructelor ce se vor transforma, mai apoi, în gemuri, dulcețuri sau murături, venim în sprijinul dumneavoastră cu prețurile practicate de comercianții din Piața Centrală miercuri, 24 septembrie:

– Gogoșari – 5 lei/kg

– Castraveți – 3 – 3,5 lei/kg

– Gogonele – 3 lei/kg

– Vinete – 2,5 – 3,5 lei/kg

– Conopidă – 6 lei/kg

– Varză albă – 2 lei/kg

– Țelină – 3,5 lei/kg

– Ardei Kapia – 5 lei/kg

– Dovlecel – 1 leu/buc

– Morcovi – 2,5 lei/kg

– Ardei gras – 4,5 lei/kg

– Cartofi – 2,5 lei/kg

– Roșii – 3 lei/kg

– Prune – 2,5 – 3,5 lei/kg

– Struguri – 3 – 5 lei/kg

– Pere – 4 – 5 lei/kg

– Mere – 2,5 – 3,5 lei/kg

După cum se plângeau unii cumpărători, prețurile practicate în Piață de către comercianți, în aceste zile, sunt simțitor mai mari față de cele practicate cu o săptămână în urmă.

Cea mai bună rețetă de conopidă pentru iarnă

Marioara Stanciu, din Oinacu, una dintre cele care vindeau miercuri în Piața Centrală, a acceptat să transmită cititorilor noștri o rețetă de conopidă pentru iarnă, extrem de bună:

„Avem nevoie de 1 kg de conopidă desfacută în buchețele; 3-4 fâșii de hrean;1 ardei iute; 6-7 căței de usturoi; 10 rondele de morcov; 2-3 bețe uscate de mărar; 2-3 crenguțe de cimbru uscat. Se așează alternativ, în borcan, straturi de conopidă, țelină și morcov, peste care, mai apoi, turnăm saramura, făcută din apă, sare și oțet (la fiecare litru de apă, 20 grame sare și o lingură de oțet de masă). Conopida, morcovul și țelina le punem după ce pe fundul borcanului am așezat o crenguță de mărar uscat, iar printre ele mai presărăm bucăți de usturoi tăiat. Saramura pusă peste conopidă se face la foc, și, după ce a fiert, o punem peste conopidă. Musai borcanele trebuie puse pe o tavă din metal, pentru a nu plesni atunci când turnăm saramura. Punem capacele și…Poftă bună la iarnă!”, a mai spus Marioara Stanciu.

(Jurnal)