Informatica, medicina, construcțiile și arhitectura sunt cele mai căutate facultăți anul acesta, în noul context al Pandemiei.

După criticul an 2020, tinerii vor să aibă un job sigur în viitor. Universitățile de stat au scos zeci de mii de locuri pentru ei, însă anul acesta sunt mai puțini liceeni care au luat examenul de bacalaureat. Școlile care nu vor reuși să-i convingă vor rămâne cu sălile goale.

Universitatea Politehnică din Bucureşti este foarte căutată în acest an. La facultăţile cu profil umanist, admiterea se face pe bază de dosar.

Concurenţa de anul acesta este mai scăzută și pentru că sunt mai puţini absolvenţi de liceu, iar dintre candidaţii care au susţinut bacalaureatul, doar trei sferturi au promovat, adică puţin peste 80 de mii.

La Universitatea Politehnică Timişoara sunt disponibile 2.300 de locuri la buget, cu 50 mai multe faţă de anul trecut şi numai la Informatică sunt nouă candidaţi pe loc. Este concurență mare şi la Arhitectură şi Construcţii.

Constatăm că sunt deja multe înscrieri la facultăţile cu specializări digitale.

În aceste moment, la universităţile de stat sunt aproape 65 de mii de locuri la buget, la care fiecare adaugă şi un număr de locuri cu taxă. În plus, mai sunt şi 45 de universităţi private.

(Jurnal)