AcasăActualitateCare sunt  afecţiunile ce nu-ți permit să urci la volan decât cu...

Care sunt  afecţiunile ce nu-ți permit să urci la volan decât cu avizul medicului specialist!

 

Ordinul 350/2003 reglementează Lista afecţiunilor incompatibile cu calitatea de conducător de autovehicule şi de tramvaie, standarde minime de sănătate fizică şi psihică necesare pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere.

Iată care sunt condițiile pentru a putea obține permisul de conducere sau pentru reînnoirea acestuia.

Care sunt condițiile pentru șoferii amatori?

Pentru șoferii din grupa A, cei amatori, se consideră incompatibilitate aritmia severă. Mai mult, purtătorilor de pacemaker le vor fi eliberate sau reînnoite permisele de conducere auto pe baza aprecierilor medicale autorizate şi a controalelor medicale regulate.

Bolnavilor cu tensiune arterială anormală le vor fi eliberate sau reînnoite permisele de conducere auto pe baza unei opinii medicale autorizate, după analiza posibilelor complicaţii şi a riscului apariţiei acestora pentru siguranţa rutieră.

Angina de repaus sau prezenţa unui infarct miocardic în antecedente, necesită opinia medicală autorizată înainte de eliberarea sau de reînnoirea permisului de conducere. Dacă este necesar, solicitantul va efectua controale medicale regulate, în funcţie de recomandările medicale.

Permisele de conducere pot fi eliberate sau pot fi reînnoite solicitanţilor ori şoferilor care suferă de insuficienţă renală severă pe baza unei opinii medicale autorizate şi a controalelor medicale regulate.

Permisele de conducere auto pot fi eliberate sau pot fi reînnoite pentru solicitanţii ori şoferii cu diabet zaharat pe baza unei opinii medicale autorizate şi a controalelor medicale adecvate fiecărui caz.

Standarde minime de sănătate şi incompatibilităţi legate de bolile neurologice.

Permisele de conducere auto nu se vor elibera sau nu se vor reînnoi solicitanţilor ori şoferilor care suferă de o boală neurologică severă.

Ele vor fi eliberate numai în cazul existenţei unei opinii medicale autorizate. Tulburările neurologice asociate cu boli sau cu intervenţii chirurgicale care afectează sistemul nervos central sau periferic, care conduc la deficienţe motorii sau senzoriale şi afectează echilibrul şi coordonarea, trebuie luate în considerare în funcţie de manifestările lor funcţionale şi de riscurile evoluţiei.

În acest caz, eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere auto poate face obiectul evaluării periodice în eventualitatea riscului decompensării.

Atacurile de epilepsie sau alte tulburări subite ale stării de conştienţă constituie de asemenea un pericol pentru siguranţa rutieră.

Este bine să țineți cont de aceste sfaturi pentru a nu vă pune  în pericol atunci când urcați la volanul autovehiculului viața dumneavoastră, dar și pe a celorlalți participanți la trafic.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
27.1 ° C
27.1 °
27.1 °
60 %
3.7kmh
100 %
Dum
37 °
lun
37 °
mar
35 °
mie
38 °
joi
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com