La 1 iulie 2018, ultima dată pentru care Institutul Național de Statistică are informații publicate, în România erau puțin peste 22 de milioane de persoane după domiciliul din buletin.

Capitala București rămâne pe primul loc atât în topul județelor, cât și a municipiilor din țară, adunând peste 2,1 milioane de persoane după domiciliu. Site-ul HotNews.ro a centralizat informațiile de la INS și a realizat o hartă interactivă cu datele despre populația după domiciliu din toate județele și din toate cele peste 100 de municipii din țară. Sursa acestor informații este  Institutul Național de Statistică, fiind luată populația după domiciliu la 1 iulie 2018, pe grupe de vârstă, sexe, judeţe şi localităţi.

Județul Giurgiu, situat pe locul 39, este trecut cu o populație de 272 768 de locuitori, în timp ce Municipiul Giurgiu, care ocupă tot poziţia 39, deține 67 402 de locuitori. În mod real, numărul populației prezente la acest moment atât în județ cât și în Municipiu este substanțial mai mic, ținând cont de cei care  sunt plecați la muncă în afara granițelor sau au domiciliul sezonier în altă parte.

 (Jurnal)