Întrucât Guvernul a decis ca ziua de 30 aprilie să fie zi nelucrătoare, angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială – în speţă, ai Cantinei de Ajutor Social Giurgiu – au luat în calcul realizarea unui meniu pentru cinci zile, pentru cele 40 de persoane, beneficiare ale serviciilor Cantinei.

După cum ne declara Viorica Bănescu, director al Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, pentru cele cinci zile asistaţii vor primi atât hrană caldă – pentru ziua de vineri, 27 aprilie – cât şi hrană rece, pentru perioada 28 aprilie – 01 mai, inclusiv.

Pentru o persoană, meniul se prezintă, pentru cele cinci zile, astfel:

  • Hrană caldă: fasole bătută cu cârnaţi (350 gr/1000gr) şi tochitură (250 gr).
  • Hrană rece: lapte dulce (1 litru), pui grill (1 bucată), brânză topită 140gr (1 cutie), salam italian (1 bucată), cârnaţi afumaţi (500 gr), carne tocată (1 kg), ficăţei de pui (1 kg), conservă carne de vită 300 gr (1 bucată), mere (1 kg), parizer (500 gr), conservă peşte 200 gr (1 bucată), zacuscă 300 gr (1 bucată), napolitane 100 gr (1 bucată), conservă carne de porc 300 gr (1 bucată), pateu de ficat 100 gr (1 bucată)
  • Pâine – 5 bucăţi.

 

„Am încercat să încropim un meniu care să fie îndestulător, dar care să le şi ofere posibilitatea celor care beneficiază de serviciile noastre să nu simtă că pentru ei nu ar putea fi o zi de sărbătoare, ziua de 1 Mai”, a mai ţinut să ne precizeze directorul DAS Giurgiu.