În ultimele 24 de ore, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile au vizat, în principal:

  • evacuarea apei din patru curți, în localitățile Comana, Găiseanca și Slobozia

La Comana au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o motopompă. Pentru a se putea evacua apa din gospodării, aceștia au curățat scurgerea stradală care era blocată.

La Slobozia s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o motopompă pentru evacuarea apei din curtea unei familii.

La Găiseanca s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o motopompă pentru evacuarea apei dintr-o curte (aproximativ 300 mp) și din anexele gospodăriei.

  • stingerea a două incendii de vegetație uscată, în localitățile Falaștoaca și Ciorogârla

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și Gărzii de Intervenție Colibași, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În urma incendiilor, au ars aproximativ 6.200 mp de vegetație uscată. 

Cauza probabilă a producerii incendiilor: foc deschis în spații deschise.

  • salvarea unei pisici căzute în fântână, în localitatea Remuș

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu. După aproximativ o oră, pisica a fost scoasă în siguranță din fântâna adâncă de 20 de metri.

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 8 situații.

În continuare, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.