Care au fost fotografiile favorite ale anului 2018 la Euronews…

0
297

O fotografie bună face cât o mie de cuvinte, spun specialiștii în comunicare. De aceea, cei de la Euronews au întocmit un „top” al celor mai bune imagini, surprinse, în anul 2018, de către fotoreporterii agențiilor de presă.

 

 1. Protestatari purtând veste galbene, un simbol al Franței în protestele începute cu nemulțumirile legate de taxele mari, mergând prin nori de gaz larimogen, în timpul luptelor cu forțele de poliție, la Arcul de Triumf, pe 1 decembrie 2018 (Reuters – Stephane Mahe)

 

 1. Annegret Kramp – Karrenbauer, alături de cancelarul german Angela Merkel, după ce a fost aleasă lider al partidului Uniunea Creștin-Democrată la congresul din Hamburg, pe 7 decembrie 2018 (Reuters – Kai Pfaffenbach)

 

 1. Andrea Nicole Arita, 10 ani, din Honduras, încercând să ajungă în Statele Unite, a săpat o gaură sub zidul de la graniță, în tentativa de trecere ilegală din Mexic în Statele Unite, pe 4 decembrie 2018. (Reuters – Alkis Kostantinidis)

 

 1. Ministrul de Interne italian Matteo Salvini, sosit să participe la demolarea unei vile construite ilegal de către o familie mafiotă din Roma, Italia. Fotografia a fost făcută la data de 26 noiembrie 2018. (Reuters – Alessandro Bianchi)

 

 1. Maria Meza, 40 de ani, migrantă din Honduras, una dintre miile de migranți care au încercat să treacă granița din America Centrală în Statele Unite, fuge de gazele lacrimogene împreună cu cele două gemene ale sale, în vârstă de cinci ani. Fotografia a fost făcută la data de 25 noiembrie 2018. (Reuters – Kim Kyung Hoon)

 

 1. Fumul se înalță din Fuego Volcano (Vulcanul de Foc), văzut din San Juan Alotenango, din apropiere de Guatemala City, Guatemala. Fotografia a fost făcută la data de 19 noiembrie 2018. (Reuters – Luis Echeverria)

 

 1. Un grup de pompieri americani luptând să salveze din calea flăcărilor mai multe locuințe din Paradise, California, în timpul incendiului supranumit CAMP FIRE. Data: 8 noiembrie 2018 (Reuters – Stephen Lam)

 

 1. Migrant dintr-un grup interceptat pe coasta Mării Meditarane, la sosirea în portul Motril (sudul Spaniei), într-o barcă de salvare. Data: 2 octombrie 2018 (Reuters – Juan Medina)

 

 1. Pompieri și membri ai echipelor de salvare după prăbușirea podului Morandi, în Genova, Italia, la 15 august 2018 (Reuters – Stefano Rellandini)

 

 1. Choul, de 17 ani, din Sudan, în timp ce face duș la bordul bărcii de salvare spaniole NGO PROACTIVA OPEN ARMS, în Marea Mediterană, pe 3 august 2018.(Reuters – Juan Medina)

 

 1. Președintele francez Emmanuel Macron, reacție în timpul finalei de Cupă Mondială de la Moscova, în care Franța a câștigat titlul mondial, cu 4-2, în fața Croației. (Sputnik – Alexei Nikolsky – Kremlin, via Reuters)

 

 1. O balerină urmărește transmisiune sferturilor de finală dintre Rusia și Croația, de la Campionatul Mondial, la Teatrul Mikhailovsky – Saint Petersburg, Rusia, la 7 iulie 2018 (Reuters – Anton Vaganov)

 

 1. Rachete SPACE X FALCON – 6 februarie 2018 (Flickr)

 

 1. Producătorul Harvey Weinstein – acuzat de viol – sosește la sediul Curții Supreme din Manhattan – New York – 25 mai 2018 (Reuters – Shannon Stapleton)

 

 1. Prințul Harry și Meghan Markle părăsesc Capel St. George din Castelul Windsor, după ceremonia de nuntă de sâmbătă, 19 mai 2018 (Neil Hall/ Pool via Reuters)

 

 1. Demonstranți palestinieni în timpul ciocnirilor cu trupele israeliene în timpul unui protest în care își cereau dreptul de a se întoarce în ținuturile lor, la granița Israel – Fâșia Gaza, 6 aprilie 2018 (Reuters – Mohammed Salem)

 

 1. Schiorul freestyler Dimitri Isler, Elveția, în timpul antrenamentelor la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud) – 2018 (Reuters – Mike Blake)