Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Acțiuni Speciale de la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și inspectori ai Direcției Regionale Vamale Ploiești – Biroul Vamal Argeș, au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat din comuna Poiana Lacului, județul Argeș, în urma căreia a fost identificată o instalație artizanală pentru fabricarea băuturilor alcoolice și 1130 litri de lichid de culoare galben-transparent cu miros specific de alcool.

Întreaga cantitate de lichid și instalația artizanală au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind prelevate probe în vederea stabilirii naturii băuturilor alcoolice, concentrația alcoolică și încadrarea într-una din categoriile prevăzute în Titlul VII, Capitolul I 1 Secțiunea a IV-a (art. 351– art. 353) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal al României.

Reamintim că la data de 27.07.2017, bărbatul a fost depistat de polițiștii Secției de Poliție Rurală Ghimpați pe raza comunei Schitu, județul Giurgiu, transportând cu autoturismul proprietate personală, 240 litri de lichid de culoare galben-transparent cu miros specific de alcool, în mai multe recipiente din plastic, pentru care nu a putut prezenta documente și justifica proveniența.

În continuare polițiștii desfășoară cercetări într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în titlu VIII în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.