Captură impresionantă de articole pirotehnice efectuată de polițiștii IPJ Giurgiu și cei de la ITPF Giurgiu

0
142

În cursul zilei de 5 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, împreună cu angajați ai I.T.P.F. Giurgiu au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul articolelor pirotehnice. 

Vezi video în link-ul atașat:

https://youtu.be/o1u8SkGcHCM

„Astfel, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu, a fost depistat un bărbat, de 64 de ani, din județul Hunedoara, în timp ce conducea un autocamion, având atașată o remorcă.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că acesta transporta mai multe tipuri de articole pirotehnice (petarde și baterii de artificii), din Bulgaria, având ca punct de livrare o adresă din municipiul București.

Din documente de însoțire a mărfii, a reieșit că bărbatul transporta 21 de tone de cartofi, însă, în realitate, în autocamion a fost descoperită cantitatea de 15 tone de articole pirotehnice, disimulate în semiremorcă, prin metoda capac, prin 6 paleți, cu aproximativ 6 tone de cartofi.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, fiind întocmit un dosar penal, pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și contrabandă calificată” – comunică IPJ Giurgiu.

(Jurnal)