Pe bandă rulantă, aşa au fost depistaţi, în ultimele zile, contrabandiştii de îmbrăcăminte sau încălţăminte, iar mijlocul de transport preferat al acestora a devenit autocarul.

După captura făcută de poliţiştii giurgiuveni, pe data de 11 noiembrie, la aproape 24 de ore distanţă a venit rândul poliţiştilor giurgiuveni să facă o descoperire impresionantă.

Peste 770 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, au fost depistate înghesuite în cala unui autocar, condos de un şofer turc în vârstă de 29 de ani.

Astfel, conform comunicatului transmis de ITPF Giurgiu, în data de 12.11.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

În jurul orei 07.00, aceştia au selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional, condus de cetățeanul turc A.E, în vârstă de  29 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe pungi de plastic ce conţineau 771 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, șoferul autocarului a declarat că produsele îi aparțin şi că nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marca se ridică la suma de 172.950 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar turcul s-a ales cu un dosar penal pentru punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.