Căpșunile și cireșele din județul Giurgiu, lăudate la posturile TV!

0
679

Zilele acestea la una dintre televiziunile din Capitală , într-o emisiune în care se vorbea despre crescătorii de legume și fructe din țară, cât și despre calitatea produselor existente pe piața agroalimentară, cireșele și căpșunile din câteva localități ale județului Giurgiu au fost extrem de apreciate.

Despre căpșunile din comuna Hotarele realizatorul declara că au gustul copilăriei sale, în timp ce despre cireșele din Adunații Copăceni se spune că pe lângă calitatea lor deosebită au și un preț extrem de accesibil, la această vreme ele nedepășind 14 lei/ kg.

După cum  am aflat, căpșunile  sunt investiția a doi frați (Rosaidan), din zona Hotarele, în valoare de circa 10.000 de lei/ha, despre care directorul Direcției Agricole județene Giurgiu, Petra Ochișor, ne spunea că sunt produse într-o exploatație de 5 ha, în care sunt implicați toți membrii de familie.

Am aflat totodată că în privința căpșunilor din bazinul Hotarele, acestea aprovizionează an de an, circa 50% din piețele Capitalei.

(Jurnal)