dsc02070 În data de 7 septembrie, îndouă autoturisme, politiștii de frontieră au  descoperit  263 articole vestimentare inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni români, în vârstă de 30 de ani și 32 de ani, au încercat să le introduca ilegal în ţară.

Aceştia au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un centru comercial din Istanbul. Cetățenii nu dețineau documente de proveniență sau certificat de calitate pentru bunurile descoperite cu ocazia contrulului de frontieră.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

O zi mai târziu (  8 septembrie), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în jurul orei 06:00, polițiștii de frontieră au selectat pentru controlul amănunțit două autoturisme, la volanul cărora se aflau cetățeni români.

            Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestora mai multe pungi din plastic  care conțineau 1.414 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că toate bunurile aparțin unuia dintre șoferi, Sorin V., în vârstă de 46 ani, cu domiciliul pe raza județului Dâmbovița. Aceasta a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul, urmând să le comercializeze pe raza localității de domiciliu.

(Jurnal)