Cântărețul Victor Socaciu a murit, luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani, a anunțat fiica artistului folk într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare. Victor Socaciu a murit la 68 de ani.

0
110
Victor Socaciu
Victor Socaciu participa la Premiile Muzicale 2011, la Casa Radio din Bucuresti, duminica, 13 martie 2011.

Artistul Victor Socaciu a murit, luni, la vârsta de 68 de ani, astăzi, în ciuda eforturilor depuse de medici de a-i salva viaţa.

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu”, este mesajul transmis de Ana-Maria Socaciu.

Copiii artistului

Victor Socaciu a suferit de insuficiență renală cronică. Artistul a fost operat în 2009 la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, când a primit doi rinichi de la o fetiţă de 10 ani aflată în moarte clinică.

A fost parlamentar PSD Pe lângă activitatea sa de interpret, muzician și compozitor, Victor Socaciu a fost și politician. Acesta declara cu peste zece ani în urmă că se simțea un „om al cetății” și de aceea s-a înscris într-un partid politic. Socaciu a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2008-2012, fiind ales în circumscripţia electorală nr. 28 Mureş, din partea PSD.

Marina Almășan, fosta soție a lui Victor Socaciu, scria pe pagina sa de Facebook:

„Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale.
Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare la venirea pe lume.
Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica.
Drum lin spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.
Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici, de pe pământ…
Îți mulțumesc pentru superbul cântec “Lângă inimă îmi stai”, pe care, candva, într-o altă viață, mi l-ai dăruit.”
Dumnezeu să-l odihnească!

 

(Jurnal)

(Foto: Emil Badea, Mediafax)