Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Când vom putea trece în Bulgaria, ca simpli turiști…

Când vom putea trece în Bulgaria, ca simpli turiști…

0
Când vom putea trece în Bulgaria, ca simpli turiști…

Dacă până la 15 mai, granițele erau închise pentru cetățenii care voiau să iasă din țară, odată cu instalarea, în România, a stării de alertă, și a unei ușoare relaxări legislative, o parte a cetățenilor au putut să iasă din țară. Însă nu în scop turistic, după cum se precizează în lege. 

Astfel, de la 15 mai până în prezent, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au trecut, pe sensul de ieșire din țară, un număr de 5493 de cetățeni români. Dintre aceștia, niciunul nu a ieșit în scop turistic. Cei care au putut părăsi țara sunt personal navigant, angajați ai căilor ferate (mecanici de locomotive sau însoțitori de tren), șoferi ale mijloacelor de transport, muncitori transfrontalieri precum și cetățeni români cu domiciliul în străinătate (Bulgaria, Grecia sau Turcia). 

Pe de altă parte, corespondentul nostru în Bulgaria, Simeon Trifonov, ne preciza faptul că, deși sunt deschise toate terasele și restaurantele în Ruse, cetățenii români nu pot veni să se răsfețe, ca până acum, cu o cafea, un suc sau o masă pe cinste la un preț acceptabil. Asta pentru că, în conformitate cu legislația bulgară, odată intrați pe teritoriul țării vecine, vor intra, automat, în izolare timp de 14 zile… De asemenea, ne mai spunea corespondentul nostru, de miercuri, 27 mai, și-au reluat activitatea teatrele și operele din Bulgaria. De la 1 iunie este preconizată reluarea activității cluburilor și discotecilor. 

Până pe data de 14 iunie suntem în stare de atenție maximă pentru măsuri anticoronavirus, ceea ce implică anumite restricții. Încă nu știm ce va fi până la urmă, vom vedea ce decizii se vor lua la nivel de guvern bulgar”, mai spunea Simeon Trifonov. 

În ultimele zece zile, în județul Ruse (Bulgaria) nu s-a mai înregistrat niciun caz confirmat de infectare cu coronavirus, în timp ce numărul, la nivel național, nu depășește, miercuri, 27 mai, 20 de noi cazuri. 

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
69 %
4.3kmh
100 %
vin
17 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °