Aplicația de ride-sharing Uber este funcțională de acum și la Iași, al cincilea oraș din România.

Potrivit sursei citate, prima cursă pentru utilizatorii noi este gratuită folosind codul „HelloIasi”. Uber este o aplicație care conectează șoferii parteneri cu pasagerii în peste 600 de orașe din 64 de țări. Cei care nu au încercat serviciul până acum, vor beneficia de prima călătorie gratuită în limita a 10 lei, dacă își vor crea un cont Uber și vor folosi codul promoțional HelloIasi.  Orașul Iași se alătură altor zeci de orașe europene care au Uber -:Paris, Londra, Berlin, Praga, Amsterdam, Lisabona, Varșovia și multe altele.

Cum funcționează Uber

  • Descarcă aplicația Uber pe telefonul tău și creează un cont
  • Aplicația se va deschide cu o întrebare simplă: „Încotro?”
  • După ce ai setat destinația, aplicația va estima prețul călătoriei
  • Comandă și urmărește în aplicație cum șoferul ajunge la tine
  • Poți trimite localizarea pe hartă și timpul estimat de sosire cu prietenii sau familia
  • Plătește numerar sau prin intermediul plății electronice
  • Oferă un rating și feedback șoferului partener
  • După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanță electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală.
  • Tarifele Uber sunt transparente și sunt afișate în aplicație înainte de a comanda o cursă. Toate plățile sunt înregistrate electronic, indiferent dacă sunt achitate cash sau card. Toate cursele vin cu o factură fiscală care poate fi descărcată de utilizatori din contul lor Uber.
Tarif de bază Pe minut Pe kilometru Tarif minim Tarif de anulare 
(dacă pasagerul anulează cursa după 2 minute )
2.0 lei 0.3 1,8 lei 7 lei 7 lei
         
         

 

Iată un sistem care ar putea pune capăt taximetriei după ureche făcută în Giurgiu, în afara firmelor de taximetrie civilizate care îți preiau comanda, îți e4liberează factura și vin la timp la locul în care a fost solicitat cu o mașină curată ce îți oferă un minim de confort. UBER ar putea elimina de pe piață mafia clandestină, creând o concurență reală tuturor șoferilor de taximetre din Municipiul Giurgiu, indivizilor  care se comportă grobian cu călătorii, practică tarife exagerat de mari, nu eliberează chitanțe la afectuarea călătoriilor, punând la dispoziția solicitanților mașini uzate și insalubre. Un subiect de reflecție și pentru o serie de instituții locale (Inspectoratul de Poliție, Primăria Giurgiu, Comandamentul pentru Protecția Consumatorului, RAR), ce ar trebui să verifice periodic această modalitate de transport a cetățenilor din sfera prestărilor de servicii, asanând  în aces fel cazurile ce nu fac cinste profesiei de taximetrist, UBER fiind o alternativă, ce cu siguranță va fi salutată și de giurgiuveni, adăugând Municipiul nostru orașelor Brașov, Iași, București, Cluj și Timișoara. 

(Jurnal)