AcasăActualitateCampanie a Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu pentru respectarea prevederilor legale privind...

Campanie a Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu pentru respectarea prevederilor legale privind cerințele minime de securitate, sănătate în muncă și încheierea și executarea contractelor individuale de muncă!

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu a desfăşurat, în perioada 18-22 martie 2024, Campania naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă și a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activitatea în domeniul “Fabricarea altor produse din minerale nemetalice”– cod CAEN 23 și „Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de construcție si echipamentelor sanitare”-cod CAEN 4673..

Obiectivele campaniei au fost: identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniul “Fabricarea altor produse din minerale nemetalice”– cod CAEN 23 si „Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare”-cod CAEN 4673;

– eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;

– creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale și aplicarea sancțiunilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății  în muncă.

În urma controalelor desfăşurate, inspectorii de muncă din cadrul compartimentelui Securitate și Sănătate în Muncă au verificat 23 angajatori și au aplicat 21 sanctiuni contraventionale în valoare totală de 13.000 lei. Totodată, au fost dispuse 38  măsuri cu termene ferme de remediere.

Principalele deficiențe constatate:

– lipsa masuri acordare prim ajutor;

– semnalizare la locul de munca-incompleta;

-programul de instruire testare nu este intocmit corespunzator;.

-echipament de munca necorespunzator;

-fise de post neintocmite;

-cai de acces si circulatie blocate;

-lipsa instructiuni proprii privind depozitartea materialelor;

-necompletarea clauzei din C.I.M. privind periodicitatea platii salariului si a metodei de plata a salarului;

-nu se face dovada ca popririle din salariu respecta prevederile aet.169,alin1 din Codul Muncii

Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu monitorizează atent situațiile de încălcare a prevederilor Codului Muncii referitoare la munca nedeclarată și la securitatea și sănătatea în muncă și va acţiona pentru intrarea în legalitate şi sancţionarea comportamentelor abuzive.

Consilier C.R.P. : Robert Bene

VREMEA

Giurgiu
cer senin
32.5 ° C
32.5 °
32.5 °
32 %
2.6kmh
2 %
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
37 °
vin
34 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!