Campania „AI GRIJĂ DE PORTOFELUL TĂU!” continuă în municipiul Giurgiu

0
139

La data de 18 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o altă activitate de prevenire în cadrul campaniei inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu.

„În cadrul acțiunii, oamenii legii au acționat în zona stațiilor de transport în comun, Piața Centrală din municipiul Giurgiu și Autogară.

Cetățenii au fost informați cu privire la modurile de operare folosite de infractori și la măsurile de autoprotecție pe care să le adopte pentru a nu deveni victime.

Cei care fură din buzunare acţionează în locuri aglomerate, unde pot fi în imediata apropiere a oamenilor fără să fie observaţi sau să atragă atenţia. Deseori, aceștia operează în grupuri şi folosesc tehnici de distragere a atenţiei pentru a săvârşi furtul.

Pentru a evita să deveniți victimele unor astfel de infractori, polițiștii vă recomandă:

  •  Evitaţi pe cât posibil locurile aglomerate. Nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi atunci când sunteţi la cumpărături sau în mijloacele de transport în comun.

  •  Nu păstraţi în acelaşi loc (portmoneu, buzunar, geantă) banii, actele de identitate şi cheile locuinţei sau autoturismului dumneavoastră.

  •  Atunci când sunteţi la cumpărături, luaţi doar suma necesară efectuării acestora.

  •  Aveţi grijă unde ţineţi banii sau cardurile. Buzunarul din spatele pantalonilor sau poşeta deschisă sunt întotdeauna vulnerabile.

    •  Nu încredinţaţi sume mari de bani sau bunuri de mare valoare minorilor.”, comunică IPJ Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)