„Campania Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă 2016 – 2017, „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”, evidenţiază importanţa unei abordări care să ţină seama de toate etapele vieţii şi, în special, de promovarea practicilor de lucru sănătoase în rândul lucrătorilor tineri şi crearea unor condiţii de muncă adecvate ce conferă durabilitate vieţii profesionale şi asigurarea îmbătrânirii în condiţii bune de sănătate”, declara, recent, pentru publicaţia noastră, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu, Daniela Ruse.  În acest context, în perioada 23 – 25 octombrie, la Comana va fi organizat un simpozion având ca temă campania Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă.

Acţiunea este organizată cu prilejul Săptămânii Europene a Securităţii şi sănătăţii în muncă 2017, şi în cadrul acesteia vor fi prezentate o serie de lucrări elaborate de către specialişti în securitate şi sănătate în muncă din cadrul Inspectoratelor teritoriale de muncă.

Forţa de muncă este în proces de îmbătrânire şi multe state măresc vârsta legală de pensionare. În aceste condiţii, lucrătorii vor avea o durată a vieţii profesionale mai mare, fiind expuşi mai mult timp pericolelor şi riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională la locurile de muncă. De asemenea, şi populaţia activă urmează aceeaşi tendinţă, proporţia lucrătorilor mai în vârstă, devenind tot mai mare în comparaţie cu cea a lucrătorilor mai tineri – ne explica directorul ITM Giurgiu.

„Alături de judeţul Giurgiu, în evenimentul din ultima săptămână a lunii octombrie vor participa reprezentanţi ai altor nouă inspectorate teritoriale: Brăila, Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Teleorman, Ialomiţa şi Constanţa. Judeţul nostru a fost desemnat centru organizatoric regional, acesta fiind un privilegiu pentru noi”, a mai precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, inspectorul şef al ITM Giurgiu.

(Anna Lincă)