Pentru câteva ore, zeci de oameni de afaceri din Giurgiu s-au reunit sub același acoperiș la cea de a 24-a ediție a Galei Laureaților – Topul Județean al Firmelor.

Evenimentul, găzduit joi, 23 noiembrie, de Restaurantul D’Alessia din Port, a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Giurgiu, al cărei președinte, Alexandru Epângeac, spunea, în deschiderea Galei:

„Avem satisfacția că, în acest an, în Topul Național, au fost nominalizate un număr de 74 de firme, din care pe primele trei locuri, 26 de firme, iar pe locul I avem șase firme. Este ceva pentru un județ ca al nostru, să fii strigat acolo, în topul național, și să fii premiat”, spunea Alexandru Epângeac.

La rândul său, primarul municipiului, Nicolae Barbu, și-a amintit, de la microfonul Galei, de perioada în care și el își desfășura activitatea în mediul privat:

„Sper ca, peste doi ani și jumătate să fim din nou colegi de afaceri, nu pentru faptul că nu voi mai candida și voi reveni în privat, dar stau și mă gândesc dacă voi mai fi reprimit în firmă, după ce i-am lăsat acum șase ani, și am plecat eu așa, în mediul public, să fac o schimbare. M-am simțit și mă voi simți ca acasă în lumea aceasta pe care eu o numesc reală, palpabilă, a celor care produc, asigură traiul și creșterea economică a întregii țări!”, mai preciza Nicolae Barbu.

După discursuri, pe rând, au fost premiați reprezentanții tuturor firmelor care s-au clasat pe primele locuri la nivel județean sau național.

De asemenea, cei care, timp de trei ani consecutiv, au ocupat unul din primele trei locuri în top au fost distinși cu Diplome de Excelență, în timp ce ocupanții locurilor I, II sau III timp de cinci ani consecutiv au obținut Diplome de Onoare.

Așa cum a obișnuit, editorul publicației „Jurnal giurgiuvean” s-a clasat, din nou, printre fruntașii anului 2016, obținând, de asemenea, și Diploma de Excelență. 

Seara s-a încheiat cu voie bună, asigurată de mâncarea aleasă și, mai ales, de formația localului, ce nu i-a lăsat pe invitați să stea prea mult timp pe scaune.