Călugărenii, la ceas de sărbătoare

0
427

Aniversarea, pe 23 august, a 422 de ani de la lupta dintre Sinan Pașa și Mihai Viteazul, din care cel din urmă a ieșit învingător, a consemnat, anul acesta, și Ziua Comunei Călugăreni.

Lupta de pe Neajlov a fost evocată, mai întâi, de către cei mai mici locuitori ai comunei Călugăreni: elevii din clasele I – VIII ale școlilor din comună, cei mici aducându-le locutorilor comunei, dar și invitaților (președintele CJ, Marian Mina, deputatul Alexandru Andrei, senatorul Cristian Marciu, subprefectul Fabian Țârcă, dar și o serie de primari, buni prieteni ai gazdei Marian Voinea) că acum 422 de ani pe acele meleaguri s-au dus lupte importante pentru identitatea națională. Primarul Marian Voinea ne-a și dezvăluit, în avans, o serie dintre surprizele pe care le-a pregătit locuitorilor comunei sale:

Un mic spectacol de teatru de păpuși, cu „Mănușa buclucașă”, a fost prezentat de micuții actori din comună, conduși de actorul Teatrului de Păpuși GEPETTO, Ștefan Constantin,  a deschis seria manifestărilor Zilei Comunei. 

Mai apoi, după scurta slujbă de pomenire a eroului zilei, Mihai Viteazul, la care au participat toți cei aflați în fața Primăriei Comunei Călugăreni, pe scena special pregătită au urcat, pe rând, Veta Biriș, Irina Loghin și Emilia Ghinescu

De altfel, interpreta Veta Biriș a și ținut, prin intermediul publicației noastre, să transmită un mesaj tuturor giurgiuvenilor.

Atmosfera a fost una de vis, cu mic, cu mare, cei prezenți în zona în care s-au desfășurat activitățile, participând și simțind cu adevărat momentul sărbătorit, odată cu Ziua Comunei Călugăreni.