AcasăActualitateCadrele didactice din localitățile Joița, Săbăreni și Cosoba au experimentat, soluții ale...

Cadrele didactice din localitățile Joița, Săbăreni și Cosoba au experimentat, soluții ale viitorului în materie de educație!

PREMIERĂ în județul Giurgiu! Cadrele didactice din școlile Joița, Bâcu, Săbăreni și Cosoba au experimentat educația viitorului prin intermediul soluțiilor de realitate virtuală și realitate augmentată (VR & AR)

În săptămâna 19 – 23.09.2022 cadrele didactice din localitățile Joița, Săbăreni și Cosoba au experimentat ( în premieră pentru județul Giurgiu), o parte dintre soluțiile viitorului în materie de educație, respectiv tehnologiile de realitate virtuală și realitate augmentată.

Începând cu săptămâna 26 – 30.09.2022 copiii școlari din localitățile mai sus menționate vor participa la  atelierele pentru educația viitorului, în cadrul cărora vor descoperi și experimenta atât realitatea virtuală cât și realitatea augmentată.

Class VR, cea mai premiată soluție de realitate virtuală pentru educație la nivel mondial, este introdusă de către Asociația pentru Dezvoltare Personală și Socială pentru prima dată în județul Giurgiu, printr-un parteneriat cu școlile din comunele Joița, Săbăreni și Cosoba, în cadrul proiectului “Ateliere VR &AR pentru educația viitorului“, proiect finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow”.

În cadrul proiectului peste 200 de copii și cadre didactice din școlile Joița, Săbăreni și Cosoba vor experimenta tehnologia VR (realitate virtuală) și AR (realitate augmentată) în cadrul unor ateliere dedicate educației viitorului.

Atelierele pentru educația viitorului își propun utilizarea metodelor VR (realitate virtuală) și AR (realitate augmentată) cu scopul de creștere a interesului / motivației copiilor față de procesul de învățare, înțelegerea facilă a informațiilor din domenii precum geografie, istorie, matematică, limba engleză, chimie, biologie, alături de o alfabetizare a lor din punct de vedere digital și virtual.

Aceste ateliere au rolul de a transforma realitatea virtuală într-un instrument de educație distractiv, modern si inovativ.

O parte dintre beneficiile tehnologiei VR/AR în procesul de educație:

✓ Dezvoltarea mai multor abilități și deprinderi practice;

✓ Antrenarea memoriei și puterii de concentrare;

✓ Dezvoltarea empatiei și abilității de exprimare a emoțiilor;

✓ Implicarea afectivă și responsabilă a elevilor în cadrul orelor;

✓ Dialogul constructiv dintre profesori și elevi;

✓ Dezvoltarea creativității și îmbunătățirii stării de spirit;

✓ Educarea unei generații adaptabilă la condițiile și competențele viitoare de pe piața muncii.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educația, sănătateA, mediul, socialul și cultura.

Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/de inițiativă. Mai multe informatii pe www.StartONG.ro

Asociația Pentru Educație Personală Și Socială – Misiunea noastră reprezintă facilitarea accesului la educație, respectiv desfășurarea proiectelor de educație non-formală, dezvoltare personală și socială în rândul copiilor și tinerilor. Mai multe informații pe www.AsociatiePentruEducatie.ro

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.6 ° C
7.6 °
7.6 °
76 %
5.8kmh
100 %
sâm
14 °
Dum
15 °
lun
18 °
mar
11 °
mie
15 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!