Cadre didactice bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune!

0
345

Cadrele didactice aduse la audieri sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune, într-un dosar în care cadre didactice au cumpărat documente false (diplome), care să le ateste participarea la cursuri și simpozioane, în vederea obținerii gradațiilor de merit. Așa cum declară anchetatorii , astfel de diplome s-au vândut în toată țara…

„La data de 19 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Ilfov, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiului București și în județele Ilfov și Dâmbovița.Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea și au vizat locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, anunță Poliția.

Persoanele în cauza, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, sunt bănuite că în perioada 2013-2017, ar fi falsificat și vândut mai multe documente, în baza cărora peste 35 de cadre didactice, din cadrul mai multor instituții de învățământ din Județul Ilfov, ar fi beneficiat de gradații de merit.

„Totodată aceste documente ar fi facilitat cumpărătorilor accederea în carieră precum și obținerea de beneficii salariale. Documentele în cauza constau în certificate de participare la simpozioane naționale și internaționale, precum și diplome care atestă cunoștințe dobândite de participanți la diverse cursuri de specialitate”, precizează polițiștii.

Conform unor surse, unii dintre profesori și educatori erau din Școală gimnazială nr 3 Buftea și de la Școală nr 1 Ciolpani.

Doi dintre cei implicați în vânzarea diplomelor ar proveni de la o universitate privată, unul de la Școala Gimnazială nr 1, ” Ciolpani ” și unul de la Asociația Europeană pentru Promovarea Excelenței în Educație și Cercetare! Asta da promovare a excelenței, nu credeți?!

(Jurnal)