Bursa locurilor de muncă a relevat un adevăr incomod: În judeţul Giurgiu numărul celor ce doresc un loc de muncă este tot mai mic!

0
372

Vineri, 20 octombrie  2017, la Giurgiu,  s-a  desfasurat  Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi. Aceasta actiune este o masura activa care presupune confruntarea directa a cererii cu oferta de forta de munca. Bursa s-a desfasurat , incepand cu  ora 9.00,  în sala  restaurantului Miorita, la Giurgiu iar în judeţ, în localitatea  si Bolintin Vale, la sediul Bibliotecii  din localitate.

In vederea identificarii locurilor de munca vacante,  functionarii publici din cadrul  A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de 163 agenti economici. Din păcate pentru cele 440 locuri de munca vacante puse în joc de cei  48 agenti economici nu au participat decât 285 de persoane aflate în căutare de unui loc de muncă. Cifrele dovedesc încă odată faptul că locuri de muncă sunt însă poftă de muncă nu prea există.  Principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de munca vacanteau fost : constructii, industria confectiilor, industria alimentara, servicii, comert.

 Din cele 285 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care absolvenţi 140  persoane,  fiind preselectaţi 63  absolventi în vederea susţinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor.

Un numar de 13 şomeri au solicitat înscrierea la cursuri de calificare în meseriile de agent de securitate, frizer, patiser, contabil, inspector SSM.

Un numar de 6 persoane aflate în cautarea unui loc de munca au solicitat cuprinderea la programe de ucenicie, in urmatoarele meserii: patiser si confectioner asamblor articole din textile.

La aceasta editie a bursei au participat reprezentranti din : Institutia Prefectului Judetului Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu, Primaria Muncipiului Giurgiu, Casa Judetene de Pensii Giurgiu, Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu, Inspectoratul Teritorial de Munca Giurgiu, membrii ai Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Giurgiu.

De asemenea, au participat reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Giurgiu, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,VLASCA’’ Giurgiu si ai Centrului Judetean Militar care au promovat oferta privind inscrierea la scolile de  subofiteri.

Lucru inedit este participarea a 4 detinuti în regim deschis si a 6 migranţi care şi-au căutat la rândul lor, câte un loc de muncă. Desi locurile de munca vacante oferite de angajatori pentru absolventi au fost după cum cred că aţi înţeles, destul de numeroase si diversificate, interesul manifestat de către absolventi a fost foarte scăzut, în comparatie cu anii anteriori. Totodată, aşa cum observau specialiştii din AJOFM Giurgiu, absolventi prezenti au fost dezinteresati în a face demersuri către  angajatori prezenţi la Bursă, pentru a se integra pe piaţa muncii.

(Jurnal)