Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Bunuri de peste un miliard și jumătate lei vechi confiscate de polițiștii de frontieră,  dintr-un singur mijloc de transport!

Bunuri de peste un miliard și jumătate lei vechi confiscate de polițiștii de frontieră,  dintr-un singur mijloc de transport!

0
Bunuri de peste un miliard și jumătate lei vechi confiscate de polițiștii de frontieră,  dintr-un singur mijloc de transport!

autocar-bazar-giurgiuParfumurile și vestimentația , rămân obiectele predilecte ale contrabandiștilor… 

             La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalitățile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor din mai multe autocare care circulau pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru bagaje, 556 articole vestimentare şi 261 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că bunurile aparţin unor cetățeni români cu vârsta de  41 respectiv 44 de ani, domiciliați pe raza județelor Ploieşti şi Ilfov, precum şi unui cetăţean turc, în vârstă de 52 de ani, toţi pasageri în autocare. Aceştia au declarat că au cumpărat bunurile din mai multe centre comerciale din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa în piețele din România.

Bunurile, în valoare totală de 163.900 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevazută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °