Bunuri de 645.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni!

0
230

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 6800 articole de marochinărie, textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute..

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

          Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru bagaje a patru autocare, cantitatea totală de aproximativ 6.813 articole de marochinărie, textile și încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute sau fără documente legale de proveniență.

          La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni turci și doi cetățeni români, cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare şi nu dețin documente de proveniență pentru acestea.

           Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de peste 645.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

           Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de:  ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

(Jurnal)

 

 

 

 

 

 

Plase pescăreşti confiscate de poliţiştii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Fetești au depistat pe Brațul Borcea un cetăţean român care desfăşura activităţi de pescuit cu plase interzise de lege şi  fără autorizație de pescuit.

 

          La data de 18.04.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Feteşti, judeţul Ialomiţa, având în sprijin un echipaj din cadrul Biroului Operaţional Naval al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, au depistat în dreptul km. fluvial 51, pe braţul Borcea, un bărbat, în vârstă de 48 ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa, care desfăşura activităţi specifice de pescuit comercial, dintr-o barcă din lemn cu motor, folosind mai multe plase din ață.

          Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul nu deţinea autorizaţie pentru pescuit comercial, iar acesta folosea 4 plase de pescuit, în lungime totală de 218 m, interzise de lege.

Au fost ridicate în vederea confiscării plasele, în valoare de aproximativ 3.200 lei, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit” și ”comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial’’.

 

 

        Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

                                 Comisar șef de poliție Cazacu Danut, tel.: 07521