Bunuri contrafăcute de peste 110.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
242

„Polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de un cetățean bulgar și un cetățean român, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În urma controalelor efectuate, au fost descoperite ascunse 529 de parfumuri și 194 de articole vestimentare.

La data de 26.05.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în compartimentul marfă al unei autoutilitare și în cala unui autocar, 194 articole vestimentare și 529 de parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări a rezultat faptul că produsele sus-menționate aparțin soferului autoutilitarei, cetățean bulgar, în vârstă de 52 și unui pasager al autocarului, cetățean român, în vârstă de 47 ani.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 111.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, transmite purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)