Bunuri aduse din Turcia, ascunse în saci de plastic, descoperite în frontiera Giurgiu. Ce conțineau aceștia…

0
199

Polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de doi cetățeni turci și un cetățean român, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Persoanele în cauză achiziționaseră din Turcia peste 700 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute… 

În cursul zilei de duminică, 10 aprilie, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, trei autocare care efectuau transport de persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie,  polițiștii de frontieră au descoperit printre bagajele pasagerilor, saci din plastic de culoare neagră, care conțineau 499 de parfumuri, 194 perechi de încălțăminte tip sport şi 20 de articole vestimentare, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, doi cetățeni turci, în vârstă de 19, respectiv 30 de ani, și un cetățean român în vârstă de 32 de ani.

Aceștia au declarat autorităților faptul că au achiziționat bunurile în cauză din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul României.

Toate bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 158.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)