masini-inmatriculate-bulgaria

 

Parlamentul de la Sofia a hotărât anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au Asigurare de Raspundere Civilă Auto în Bulgaria. Potrivit flux24.ro decizia a fost luată pentru a opri abuzurile cu privire la înmatricularea în Bulgaria de automobile din ţările vecine.

 Companiile bulgare de Asi­gu­rări Auto au înregistrat pierderi însemnate, din cauza costului de câteva ori mai mic în Bulgaria faţă de ţările vecine al înmatriculării şi al taxelor plătite de proprietarii de autoturisme mâna a doua. În acest sens, din 11 milioane de euro re­com­pense achitate anul trecut, Fondul de garanţie RCA a plătit şase milioane pentru accidente în străinătate cauzate de automobile îmnatriculate în Bulgaria.

 Ce spun giurgiuvenii în legătură cu această decizie

 Plecând de la constatarea că Giurgiu este una dintre localitățile ce posedă foarte multe autoturisme înmatriculate în Bulgaria, probabil și datorită învecinării cu această țară,  în legătură cu acest subiect, ne-am adresat unui conducător auto giurgiuvean.  Interlocutorul nostru, care posedă o mașină înmatriculată în țara vecină  ne-a declarat: Am înmatriculată mașina în Bulgaria de 10 ani și merg cu regularitate, anual sau la 6 luni, pentru a efectua atât ITP-ul, cât și RCA-ul, deci nu voi fi afectat de noile reglementări din Bulgaria. Totuși, acestea mi se par normale în cazul celor care nu se deplasează în Bulgaria pentru a-și reînoi RCA-ul, pentru că aceste persoane pot reprezenta un adevărat pericol pe șoselele din România și nu numai – a mai precizat cu sinceritate, interlocutorul nostru, ce a dorit să I se păstreze anonimatul.

(Teodora Nicolau)