Bucătăria unei familii din Falaștoaca a luat foc de la o tigaie lăsată nesupravegheată, pe aragaz!

0
83

Un aragaz lăsat nesupravegheat a provocat astăzi, un incendiu într-o casă din localitatea Falaștoaca, comuna Comana.

Când și-au dat seama că au uitat mâncarea pe foc, proprietarii casei au încercat să stingă incendiul care era deja extins în toată bucătăria.

În cele din urmă incendiul a fost stins la timp înainte de a se extinde în toată casa și fără ca cineva să sufere arsuri…

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit.
                 
                                  Cadrele ISU vă recomandă: 
 Nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată; după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia; curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazuri, plite şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor; nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie.
Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.
Ce faceți dacă ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie

      Opriţi urgent alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care se află tigaia cu mâncare (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;   nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta; stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea. Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului.

sursa: ISU Giurgiu