BREAKING NEWS: Au fost publicate notele elevilor la examenul de Evaluare Națională 2022

0
432

Ministerul Educației a publicat în urmă cu puțin timp primele rezultate la examenul de Evaluare Națională 2022.

Eventualele contestații pot fi depuse astăzi între orele 16.00 și 19.00 și mâine, vineri, 24 iunie, între orele 8.00 și 12.00.

Rezultatele la Evaluare Națională 2022 pentru județul Giurgiu sunt afișate pe edu.ro în secțiunea specială Rezultate Evaluare Națională 2022, pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu sau la accesând link-ul următor:

https://www.edupedu.ro/breaking-rezultatele-de-la-evaluarea-nationala-2022-au-fost-publicate-vezi-listele-cu-notele-si-mediile-elevilor-pe-judete/

Potrivit metodologiei de admitere la liceu, media obținută la Evaluare Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu, restul de 20% fiind reprezentat de mediile generale din clasele V-VIII. În cazul claselor cu profil vocațional, unde se dau teste de aptitudini separate, modalitatea de calcul a mediei de admitere este diferită. Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la Evaluarea Națională 2022.

Ministrul Educației a anunțat că peste 82% dintre elevi au luat medii peste 5, ceea ce este „o maximă absolută” în ultimii zece ani.

Rezultatele la Evaluare Națională 2022 sunt anonimizate pentru a respecta prevederile Uniunii Europene privind protecția datelor personale. Codul unic al candidatului este codul anonimizat individual care înlocuieste numele și prenumele candidatului și care este distribuit acestuia la prima proba susținută de la Evaluarea Națională 2022.

(Jurnal)