Biroul Electoral Central a admis contestaţia PNL, iar un nou scrutin pentru fotoliul de primar va fi organizat în octombrie, fără ca Adrian Torma să mai aibă dreptul să participe!

PNL Caraş-Severin a făcut la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a procesului electoral din 27 septembrie pe motive de fraudare a votului, dar şi pentru alte nereguli. În cererea respectivă, PNL Caraş-Severin cere BEC să anuleze procesul constatator pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, „deoarece există motive serioase de fraudare a procesului electoral şi efectuarea de cercetări privind fraudarea alegerilor“.

Totodată, PNL a solicitat anularea propunerii de candidatură a lui Adrian Torma din partea Alianţei PRO Caraş-Severin şi reluarea alegerilor pentru funcţia de primar. Liberalii îşi motivează cererea, printre altele, cu faptul că: „tabletele nu s-au închis pe cheie, s-a plecat din secţiile de votare cu ele deschise. Altă situaţie este aceea că în momentul în care în BEC Nr. 6 Moldova Nouă s-au verificat procesele verbale, tabletele si buletinele de vot, doamna preşedinte observând ca nu se închid tabletele pe cheie le-a permis operatorilor să redeschidă tableta şi să facă rectificări. În momentul în care s-au controlat buletinele anulate (cele ştampilate cu ştampila de control şi nefolosite) în sediul BEC Nr. 6 Moldova Nouă, doamna preşedinte a luat din teancul celor nule şi le-a distribuit secţiilor ca să se închidă cheia pe tabletă. Doamna preşedinte BEC Nr. 6 Moldova Nouă a plecat la Biroul Electoral Județean Caras-Severin cu şoferul şi secretara primarului şi cu maşina primăriei, fără a fi însoţiţi de paza autorizată“.

(Jurnal)