Brazii vânduți în Piața Centrală, la preț de „prohibiție”

0
599

Sunt câțiva comercianți care oferă, spre vânzare, brazi naturali în Piața Centrală, cu doar o săptămână înainte de Crăciun. Aduși din Danemarca, având înălțimi de la 1 metru, la 2,5 metri, prețurile sunt pe măsură: de la 100 de lei. Foarte ușor negociabil, spune unul dintre vânzători.

„E greu, nu se prea cumpără, se uită tradițiile. Nici vremea nu mai ține cu noi, nu vedeți, parcă vine Paștele, nu Crăciunul”, spunea, cu năduf, unul dintre comercianții de brazi.

Cine nu își permite un brad „întreg”, poate apela la soluția „de criză”, și anume la achiziționarea unei singure ramuri de brad, contra sumei de 5 lei. Tot începând cu 5 lei se vând și coronițele pentru uși, în timp ce aranjamentele pentru lumânările festive au prețuri începând cu 10 lei/bucată.

Printre brazi, instalații și ornamente pentru casă sau pom, își fac loc, ici-colo, vânzătorii de covrigi (5 – 7 lei un șir de 50 de bucăți, sau 12 – 14 lei, șirul de 100 de covrigi), dar și comercianții de „noroc de ocazie” (vâsc), după cum își lăuda marfa vândută contra a 3 – 5 lei, în funcție de dimensiunea buchetului.

Dincolo de forfota pieței, un grup de tineri din Teleorman, grupul „Gurbanu” din Alexandria (județul Teleorman) au venit, pentru prima dată în Giurgiu, și i-au colindat pe cei pe care i-au întâlnit în cale…