dsc02727În această perioadă, când nu mai este mult până la debutul sărbătorilor de iarnă, în Piaţa Centrală din Giurgiu şi-au făcut deja apariţia primii comercianţi de brazi pentru Crăciun.

După cum ne declara administratorul Pieţei, Marian Pavel, locaţia din care giurgiuvenii pot achiziţiona un brad specific sărbătorilor este aceeaşi ca şi anul trecut – perimetrul dintre hypermarketul ”Mega Image” şi Pescărie.

De asemenea, Marian Pavel ne-a precizat că majoritatea comercianţilor sunt din municipiu, iar brazii sunt atât de soi autohton – brazi şi molizi aduşi din judeţele Dâmboviţa, Argeş, Prahova şi Braşov, cât şi importaţi din ţări precum Danemarca, Suedia şi Olanda.

În ceea ce priveşte preţurile brazilor, comercianţii cu care am discutat ne spuneau că acestea sunt neschimbate faţă de anul trecut, oscilând între 50 şi 150 lei, în funcţie de soi, de înălţime şi de abundenţa crengilor.

De asemenea, cumpărătorii pot opta şi pentru crenguţe, acestea fiind disponibile sub formă de buchete, care costă în jur de 5 -10 lei.

Aşadar, giurgiuvenii sunt aşteptaţi în Piaţa Centrală pentru a achiziţiona, aşa cum este obiceiul, un brad pe care să-l împodobească după pofta inimii şi de care să se bucure în Sfânta zi de Crăciun alături de familie.

(Teodora Nicolau)