La orizont riscă să apară un nou scandal în sănătate. Bolnavii care au nevoie de scintigrafii au toate şansele să mai aştepte luni bune până când îşi pot face analizele menite să determine boli grave cu care s-ar putea confrunta. 

Motivul acestui posibil scandal îl constituie lipsa de pe piaţa românească a unei substanţe de contrast necesare scintigrafiei. Nu se ştie încă până când vor dura aceste probleme, cert este că la acest moment se fac liste de aşteptare la toate clinicile din Capitală, liste ce se întind pe câteva luni, din pricina lipsei substanţelor de contrast. 

Mai mult, în presa naţională se vehiculează zvonul conform căruia personalul unei societăţi importatoare a produselor pentru scintigrafie ar fi, pe parcursul acestei luni, în concediu, fapt ce a dus, de asemenea, la lipsurile amintite. 

Scintigrafia este o tehnică de imagerie medicală bazată pe detectarea radiaţiilor emise de o substanţă radioactivă (radioelement) introdusă în organism, prezentând o afini­tate deosebită pentru un organ sau un ţesut. Sinonime: cartografie izotopică, explorare radioizotopică.

Scintigrafia permite să se distinga numeroase afecţiuni care afecteaz atât structura cât şi funcţionarea orga­nelor cat şi unele procese patologice: inflamaţie, infecţie, sângerare, tumoră.

(Jurnal)