Bolnavii de coronavirus din containerele instalate în curtea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu se plâng de frig

0
679

Începând de ieri, 20 ianuarie, Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Giurgiu este plină, astfel că pacieții internați cu SARS COV 2 au ajuns să fie internați în containerele aşezate în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Pacienţii tremură de frig, fiind înveliţi cu pături și încălzindu-se de la aparatele de aer condiționat montate în container. Unii dintre ei sunt conectaţi la aparatele cu oxigen, ceea ce face ca orice sursă suplimentară de căldură să fie imposibil a se instala. Cei mai mulţi dintre cei care sunt îngrijiţi în containere sunt vârstnici.

Am obținut următoarele informații de la purtătorul de cuvânt al SJU Giurgiu, doctorul Alexandru Edelstein:

Păturile sunt singura soluție. În fiecare salon sunt montate aparate de aer condiționat, care funcționează la maxim. Din păcate, toate cele 30 de locuri de pe Secția de Boli infecțioase sunt deja ocupate, astfel că pacienții trebuie să fie internați în aceste containere. În funcție de locurile care se vor elibera pe Secția de Boli infecțioase, vom putea face transferul acestora către secție. Nu putem aduce sursă suplimentară de căldură datorită aparatelor de oxigen”.

(Ana Magheru)