Blocurile ANL de la Istru – când vor intra în reabilitare

0
560

Construite încă din anul 2002, blocurile ANL din zona Istru (printre primele de acest tip construite în municipiul Giurgiu) au devenit, în timp, zone de care tot mai mulți giurgiuveni se feresc, fiind, unele apartamente, chiar adevărate focare de infecție. Despre acestea, dar și despre momentul în care s-ar putea demara investiții de reabilitare sau modernizare, a vorbit primarul municipiului, Nicolae Barbu, în cadrul celei mai recente conferințe de presă:

„Nu putem face investiții acolo decât prin fondul de rulment lăsat de către Agenția Națională pentru Locuințe. Problema este, însă, că acolo, la momentul repartizării locuințelor, acest lucru s-a făcut mai mult pe criterii sociale. În timp, am reușit să mai „curățăm”, cumva, zona, am evacuat persoanele care ani de zile nu își mai plătiseră chiria sau uitlitățile, sau chiar și pe cele care au devastat locuințele. Mai avem acum o problemă, în blocul ANL 2002, la renumitul apartament 7, unde ne chinuim de foarte multă vreme să obținem, prin instanță, ordin de evacuare. Pe principiul că persoana care locuiește acolo ar avea un nepot angajat pe la Înalta Curte, nu ne putem apropia de locuință, pentru că proferează tot felul de amenințări. Persoana este cunoscută și cu probleme psihice, așa că…vom vedea! Am mai avut o problemă asemănătoare în blocul E ANL, unde aveam o familie care nu mai plătise de ceva timp, iar în momentul în care au primit înștiințarea de evacuare, au devastat tot, și au plecat! Nu-i nimic, tot ei vor plăti, pentru că vom chema un evaluator, vom evalua pagubele, și li le vom imputa lor. Nu plătesc, avem și alte posibilități, adică îi vom pune la muncă în folosul comunității. Posibilități există!”, mai spunea primarul Nicolae Barbu.

Concret, acesta spunea, de altfel, că și-ar dori ca zona amintită să fie modernizată, existând, de altfel, câteva proiecte care vizează resistematizarea zonei.

(Jurnal)